Магазин

Вечерас прво полуфинале Песме Евровизије - Теја Дора наступа под редним бројем два

Наша представница, Теја Дора, наступа у првом полуфиналу, која ће под редним бројем 2 извести песму "Рамонда".
Вечерас прво полуфинале Песме Евровизије - Теја Дора наступа под редним бројем два© TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ (STF)/Copyright (c) 1998 Hewlett-Packard Company

У Шведском граду Малмеу почиње песма Евровизије, за титулу најбоље песме Европе такмиће се представници из 37 земаља. Међу њима је и Србија, коју у првом полуфиналу представља вечерас Теја Дора са песмом "Рамонда". Из другог полуфинала пласираће се по 10 земаља, а у велико финале иду директно земље из такозване велике петорке - Италија, Велика Британија, Француска, Немачка и Шпанија, као и земља домаћина, Шведска. Интересантно је да, по први пут све земље бивше Југославије које учествују на такмичењу, наступају заједно у првом полифиналу, преноси РТС.

Из Србије није могуће гласати за нашу представницу, али то је могуће учинити из 14 земаља које се такмиче, међу којима су и Хрватска и Словенија.

Осим тога, могуће је гласати и из такозваног "остатка света", односно из држава које се уопште не такмиче на Песми Евровизије. Ако се налазите у земљи која не учествује на такмичењу, можете гласати пратећи упутства на сајту www.esc.vote.

Гласање из "остатка света" почело је још у поноћ, након друге генералне пробе, односно негде око поноћи.

image