Магазин

Инстраграм уводи нову функцију, корисници могу да креирају скривене "сторије"

Платформа Инстраграм уводи прегршт нових функција за своје популарне "приче" (Stories), а најважнија међу њима је функција "Откриј" (Reveal) која омогућава корисницима да креирају скривене "сторије" које ће њихови пратиоци моћи да открију само ако затраже дозволу од аутора путем приватне поруке.
Инстраграм уводи нову функцију, корисници могу да креирају скривене "сторије"© freepik/natanaelginting

Да бисте креирали тајне "сторије" потребно је да кликнете на икону налепница на врху апликације, изаберете функцију "Откриј" и направите Инстраграм "стори" који ће бити замагљен за све кориснике, преноси Тех кранч.

Компанија верује да ће нова функција послужити као повод за започињање конверзације са пријатељима на Инстраграму.

Функција "Додајте сопствену музику за сторије" такође је интегрисана у апликацију, тако да ће корисници моћи да деле и своје омиљене песме.

Корисници ће такође моћи да додају оквире, па ће фотографије које су додате у "сторије" личити на полароид снимке.

Још једна нова функција названа "Изрезивање" омогућиће корисницима да део било ког видеа или фотографије у свом албуму претворе у прилагођену налепницу - стикер,  коју могу додати у стори или рилс. Ова функција је слична Епловом алату за изрезивање слика, који омогућава да "узмете" објекат са слике или видеа само притиском прста.

Лансирање нових функција долази након што је Инстаграм у уторак објавио да уводи неколико нових промена у свој систем рангирања како би боље истакао садржај мањих, оригиналних креатора садржаја. Као део промена, Инстаграм замењује поновне објаве оригиналним садржајем у препорукама, додаје ознаке на поновно објављен садржај и уклања агрегаторе садржаја из препорука. Објава је уследила након месеци критика креатора који су рекли да је њихов досег негативно утицао на алгоритам.

image