Русија

Специјалне јединице руске војске уништиле још једног "абрамса" (ВИДЕО)

Како се може видети на објављеном снимку направљеном из ФПВ дрона, руска летелица је претходно пратила кретање америчког тенка дуж пута
Специјалне јединице руске војске уништиле још једног "абрамса" (ВИДЕО)Getty © Ali Cura/Anadolu

Специјалне јединице Оружаних снага Руске Федерације објавиле су снимак уништавања још једног тенка "абрамс" америчке производње, којег је користила украјинска војска.

Видео снимак уништавања се појавио на руским Телеграм каналима уз опис да се ради о "леопарду 2". Међутим на основу изгледа задњег дела возила и положаја појединих компоненти погонског склопа, вероватније је да се ради о америчком тенку, што потврђује и сајт "Лост армор".

Да је заиста реч о "абрамсу", сугерише и информација да је возило уништено на авдејевском правцу, где је распоређена 47. механизована бригада украјинске војске која у својој употреби има управо америчке оклопњаке.

Како се може видети на објављеном снимку направљеном из ФПВ дрона, руска летелица је претходно пратила кретање америчког тенка дуж пута, након чега се обрушила и погодила у кровни део куполе.

Погодак је изазвао експлозију и пожар у возилу, што се може видети на снимку направљеном из другог оближњег дрона.

Ово је други забележен случај уништавања америчког тенка, од кад је објављена вест о њиховом наводном повлачењу са фронта.

image