Спорт

Пеп Гвардиола предводи листу најбољих фудбалских тренера, нема српских стручњака међу 50

Тренер Манчестер ситија Пеп Гвардиола нашао се на врху листе 50 најбољих фудбалских тренера, према специјализованом часопису "Фор-фор-ту"
Пеп Гвардиола предводи листу најбољих фудбалских тренера, нема српских стручњака међу 50Getty © Chris Brunskill/Fantasista

Пеп Гвардиола је прошле сезоне освојио са Ситијем чак пет трофеја, што га је ставило на чело листе еминентних фудбалских стручњака.

Шпански стручњак одбранио је титулу шампиона Енглеске, а против градског ривала Јунајтеда окитио се трофејом у ФА купу.

Сити је први пут у историји клуба освојио титулу шампиона Европе, да би касније тим се "Етихада" дошао до Уефиног Суперкупа, као и трофеја на клупском шампионату света.

"Грађани" су ове сезоне елиминисани у четвртфиналу Лиге шампиона, али и даље имају лепе шансе да освоје титулу у Енглеској, што би била четврта узастопна за Пепову екипу.

На другом месту налази се Јирген Клоп, који ће на крају сезоне напустити Ливерпул после девет година проведених на "Енфилду".

Треће место на листи најбољих фудбалских тренера заузео је Ћаби Алонсо, који је ове сезоне Бајеру из Леверкузена донео прву националну титулу у историји клуба, а његов тим је и даље без пораза од почетка такмичарске године.

На четвртом месту је Карло Анчелоти, тренер мадридског Реала - "краљевски" клуб освојио је титулу у Шпанији, док је и даље у конкуренцији за освајање трофеја у Лиги шампиона.

Помало неочекивано, на петој позицији нашао се Унај Емери, који ове сезоне чини чуда са Астон Вилом - тим из Бирмингема је тренутно на позицији која води у Лигу шампиона, а очекује га и реванш меч полуфинала Лиге конференције.

Листу најбољих тренера до десетог места комплетирају шестопласирани Микел Артета (Арсенал), Симоне Инзаги (Интер), Луис Енрике (ПСЖ), Дијего Симеоне (Атлетико Мадрид) и Јулијан Нагелсман (Немачка).

На листи 50 најбољих тренера нема ниједног фудбалског стручњака из Србије.

image