Спорт

Карагер оплео по Каземиру: Пензија! Напусти фудбал пре него што фудбал напусти тебе!

"Црвени ђаволи" доживели су још једно понижење у Лондону којем је највише кумовао бразилски везиста
Карагер оплео по Каземиру: Пензија! Напусти фудбал пре него што фудбал напусти тебе!Getty © Andrew Kearns - CameraSport / Contributor

Џејми Карагер, легендарни дефанзивац Ливерпула, оштро је критиковао Манчестер јунајтед после дебакла на "Селхурст парку", а посебно је разочаран био наступом Каземира.

Јунајтед је доживео дебакл од Кристал Паласа резултатом 4:0 (2:0), што је тиму био 13. пораз ове сезоне у Премијер лиги, чиме је оборен негативни рекорд клуба.

Убедљиво најгори играч на терену био је Каземиро, који је играо на позицији штопера, али није успео да се носи са нападачима Паласа.

"Рекао сам на полувремену да би Тен Хаг требало да га изведе са терена. Има клинце на клупи, али мислим да би после овога, Каземиро као искусан играч требало да зна да су му преостале још три меча на овом нивоу. Следеће две лигашке утакмице и ФА куп", рекао је Карагер и додао.

"И требало би да помисли, 'боље је да идем у МЛС или Саудијску Арабију'. Смртно сам озбиљан. Виде се године, људи око њега би требало да му кажу да престане да игра."

Каземира су на утакмици противници предриблали чак осам пута, што је највише ове сезоне.

Карагер је истакао да је Бразилац био један од најбољих везних играча док је био на врхунцу форме, али да је то време одавно прошло.

"Када сам се ја повлачио, важила је изрека: 'Напусти фудбал пре него што фудбал напусти тебе'. Фудбал га је напустио и на овом врхунском нивоу мислим да би требало да подвуче црту и оде."

Међутим, проблем прави уговор – некадашњи играч Реал Мадрида и Порта има још две године, уз недељну плату од 350.000 фунти.

"Предобар је играч да би приказао једну такву партију и да му се сви у Кристал Паласу смеју. Није играо против Ситија или Реала, већ Паласа. Човек његовог кова не би смео да пролази кроз овако нешто", закључио је Карагер.

image