Србија и Балкан

ГИК Београд: Рок за предају изборних листа је 12. мај

Коначан број бирача биће утврђен три дана пред изборе, рекао је председник ГИК-а Зоран Лукић
ГИК Београд: Рок за предају изборних листа је 12. мај© Vladimir Zivojinovic/Getty Images

Председник Градске изборне комисије (ГИК) Београда Зоран Лукић рекао је данас да је за предстојеће изборе 2. јуна, рок за предају изборних листа 12. мај, а да ће коначан број бирача бити утврђен три дана пред гласање.

Он је у изјави за београдске агенције казао и да ће, на изборима 2. јуна бити 1.265 бирачких места, односно 85 више него на претходним изборима када их је било 1.180.

"Коначан број бирача биће утврђен три дана пред изборе", додао је Лукић.

ГИК је, до сада, за изборе за Скупштину града Београда прогласио пет изборних листа.

То су листе коалиције око Српске напредне странке под називом "Александар Вучић – Београд сутра", листа "Руска странка - Срби и Руси браћа заувек!", под редним бројем три листа групе грађана "Ћале ово је за тебе – Петар Ђурић".

Под редним бројем четири проглашена је изборна листа "Група грађана - за зелени Београд - када ако не сад - др Дејан Жујовић", и под редним бројем пет, изборна листа " 1 од 5 милиона – Београдски фронт – ритам града, Душан Теодосијевић, градоначелник".

Листа "Бирамо Београд" почела је да данас да прикупља потписе за учешће на изборима за Скупштину града, а предаће их Градској изборној комисији (ГИК) 9. маја

image