Свет

Мадуро: Путин је један од највећих светских лидера

"Наш народ вас воли, подржава, поштује и наставићемо заједно, уједињени да напредујемо ка мултиполарном свету", поручио је председник Венецуеле свом руском колеги
Мадуро: Путин је један од највећих светских лидера© Tanjug/AP Photo/Ariana Cubillos, File

Председник Венецуеле Николас Мадуро оценио је да је први човек Руске Федерације Владимир Путин један од највећих светских лидера који је модерној Русији вратио статус суперсиле.

"Владимир Путин је један од највећих лидера на свету. Уздигао је Русију до нивоа модерне суперсиле. Након распада Совјетског Савеза 1991. године репозиционирао је и ујединио Руску Федерацију у рекордном року и довео је на највиши ниво економског, друштвеног, технолошког и војног развоја", изјавио је Мадуро у емисији "Са Мадуром плус" на националној телевизији Венецуеле, коментаришући предстојећу инаугурацију руског лидера.

Према његовим речима, Путинова победа на недавним изборима показала је да су Руси на његовој страни.

"Одавде вам поручујем, председниче Путине, из Венецуеле, наш народ вас воли, подржава, поштује и наставићемо заједно, уједињени да напредујемо ка мултиполарном свету, који је наша судбина", додао је Мадуро.

Церемонија инаугурације Владимира Путина за председника РФ биће одржана данас у Москви, чиме ће званично почети његов пети шестогодишњи мандат.

image