Свет

Порески милијардер: Американац зарадио 100.000 долара, а добио порез од 34,6 милијарди долара

Тангерт је за америчке медије рекао да је знао да је то очигледна грешка, јер не зарађује више од 100.000 долара годишње, тако да је знао да нема шансе да дугује ни близу тог износа
Порески милијардер: Американац зарадио 100.000 долара, а добио порез од 34,6 милијарди долараwww.globallookpress.com © CHROMORANGE / Bilderbox

Многи волели да се једној јутра пробуде као милијардери, али један Американац који је имао ту прилику, није био нимало одушевљен, јер је милијардер само у пореској управи. Бери Тангерт из Ланкастера је доживео шок након што су му порезници обрачунали да би требало да им плати 34 милијарде долара!

Може се само наслутити колика би његова зарада била, да је заиста требало да плати толики "екстра порез" држави. Овај Американац, који иначе тврди да зарађује 100.000 долара годишње, био је потпуно затечен када је угледао огроман број на рачуну.

Одељење управе прихода Пенсилваније му је послало рачун, на којем је наведено да држави дугује 34.576.826.561,47 долара.

Тангерт је за америчке медије рекао да је знао да је то очигледна грешка, јер не зарађује више од 100.000 долара годишње, тако да да нема шансе да дугује ни близу тог износа.

"Не знам да ли је у питању компјутерска грешка у преносу или је у питању грешка у уносу мојих података", додао је Бери Тангерт.

Тангерт је рекао да се обратио Одељењу за приходе и да је службеник рекао: "Имали сте добру годину", на шта је он одговорио да би волео да је тако.

Бери Тангерт још није добио званично објашњење надлежних, како је дошло до грешке да га "задуже" за милијарде долара. 

За америчке медије су из управе прихода рекли да је то што се догодило "изоловани инцидент, јер су погрешни бројеви унети у систем".

image