Аутомобил који превози Путина: Ажурирана верзија "аурус сената"

У питању је луксузни аутомобил са којим је у истој категорији још само "ролс-ројс фантом"

Владимир Путин данас је пети пут ступио на дужност председника Русије, а тим поводом у Кремљу одржана је свечана церемонија којој су присуствовале бројне званице. Он је на церемонију инаугурације дошао аутомобилом марке "аурус сенат".

Пажњу јавности привукао је овај аутомобил, будући да се ради о ажурираној верзији возила за коју су медији писали да га је Путин поклонио северокорејском лидеру Ким Џонг Уну.

У питању је луксузни аутомобил "аурус сенат" са којим је у истој категорији још само "ролс-ројс фантом". 

Сенат је први пут јавно приказан на Московском међународном салону аутомобила у септембру 2018. године, а исте године у априлу Путин је имао прилику да тим возилом дође на инаугурацију.

Редизајнирана верзија овог аутомобила садржи нови предњи и задњи део каросерије, измењен је и материјал од које је направљена хауба и предња решетка код таблица. Уведене су и измене које би требало да повећају ефикасност кочница и других система.

Како је за Тасс рекао в.д. потпредседника руске владе Денис Мантуров, ова верзија Ауруса производиће се за специјалне клијенте, а комерцијалне испоруке ће почети од 2025. године.