Економија

Кинески председник Си одговорио на писмо радника Железаре у Смедереву

Си Ђинпинг је подсетио да се током државне посете Србији 2016. године састао са радницима у Железари Смедерево и додао да је велико задовољство сазнати да је челичана брзо претворила губитке у добитке након улагања кинеске компаније и да више од 5.000 радника има загарантован посао
Кинески председник Си одговорио на писмо радника Железаре у Смедереву© HBIS Serbia

Кинески председник Си Ђинпинг, који ће 7. маја допутовати у званичну посету Србији, одговорио је на писмо радника железаре ХБИС у Смедереву, охрабрујући их да дају нове доприносе кинеско-српском пријатељству, пренела је агенција Синхуа.

У писму датираном од понедељка, Си је подсетио да се током државне посете Србији 2016. године састао са радницима у Железари Смедерево и да је дубоко осетио њихову подршку обострано корисној сарадњи Кине и Србије, као и њихова велика очекивања за светлу будућност железаре.

Председник Кине је, како се наводи, из писма радника, сазнао да је заједничким напорима руководства обе стране и самих радника, железара добила нови изглед, пружајући снажну подршку развоју града Смедерева.

"Велико је задовољство сазнати да је челичана брзо претворила губитке у добитке након улагања кинеске компаније, да загарантован посао има више од 5.000 радника, и да хиљаде породица уживају у мирном и срећном животу", навео је кинески председник у одговору радницима смедеревске железаре.

Развој железаре, написао је Си Ђинпинг, не може се постићи без посвећености и напорног рада радника, који су марљиво радили на брзом расту челичане и написали ново поглавље за челично пријатељство између Кине и Србије.

image