Култура

Суђење Жерару Депардјеу у октобру

Париско тужилаштво је навело да се истрага односи на узнемиравање две жене које је глумац наводно починио у септембру 2021. током снимања филма "Les volets verts"
Суђење Жерару Депардјеу у октобруwww.globallookpress.com © Thierry Roge/ZUMAPRESS.com

Суђење француском глумцу Жерару Депардјеу због наводног сексуалног узнемиравања биће одржано у октобру 2024. године, јавила је агенција Франс прес, позивајући се на париско тужилаштво.

"Депардјеу ће се судити за сексуално узнемиравање у октобру 2024. године", наводи се у саопштењу.

Француски глумац је у понедељак позван на разговор у полицију због тврдњи о наводном сексуалном узнемиравању, након чега је и приведен на саслушање, известио је "Франс прес". После испитивања, глумац је пуштен из притвора у Паризу, пренео је БФМТВ, позивајући се на тврдњу његовог адвоката.

Руски медији преносе да се глумац оптужује да је силовао две жене. Према њиховим речима, први инцидент догодио се 2014, а други 2021. Оба пута, наводно сексуално узнемиравање десило се за време снимања. Први случај пријавила је асистенткиња редитеља, а други декоратерка. 

Париско тужилаштво је навело да се истрага односи на узнемиравање две жене које је глумац наводно починио у септембру 2021. током снимања филма "Les volets verts". 

Седамдесетпетогодишњи глумац све те наводе одбацује. 

Више од 50 француских глумаца, сценариста и продуцената објавило је раније текст у листу "Фигаро", којим су стали у одбрану филмске звезде Жерара Депардјеа упркос све већем довођењу у питање његовог понашања према женама током пет деценија каријере.

Поменути текст потписале су многе славне личности, међу којима и глумица, певачица и бивша прва дама Француске Карла Бруни, некадашња Депардјеова партнерка - Карол Буке и глумци Пјер Ришар, Шарлота Ремплинг и Викторија Абрил, преноси АП.

Агенција напомиње да жене чине скоро половину од 56 потписника писма, а многи припадају Депардјеовој генерацији.

image