Магазин

Увек уклоните налепнице са кофера: Мања је вероватноћа да ће он "залутати" на погрешну дестинацију

Налепнице које авио-превозници лепе на кофере за неке путнике имају посебну чар јер подсећају на проживљене авантуре и занимљива путовања. Међутим, може се десити да управо због њих ваше наредно путовање буде упропашћено.
Увек уклоните налепнице са кофера: Мања је вероватноћа да ће он "залутати" на погрешну дестинацију© Canva / DoroO

Сигурно сте приметили да неки туристи воле да на својим коферима чувају налепнице са различитих дестинација на које су путовали. На крају крајева, можда и сами волите да ваш пртљаг буде украшен на овај начин и да прича причу о томе где је све био за све године које је у вашем власништву. Иако наизлгед врло симпатично, овакво чување успомена на коферу вам може направити велики проблем на неком наредном путовању и "избити" вам из џепа позамашну своту новца.

Због чега са кофера увек треба скидати налепнице

Због чега налепнице које авио-превозници лепе на кофере увек треба скидати по доласку на жељену дестинацију објаснио је један од запослених на међународном аеродрому у Онтариу у Калифорнији. У виралном видеу који је објављен на ТикТок платформи он наводи да се због ових налепница може догодити да пртљаг залута на неку другу дестинацију.

Проблем настаје управо због бар-кодова који се налазе на свакој од тих налепница, које радици на аеродрому приликом распоређивања пртљага могу погрешно скенирати. Сасвим случајно, ваши кофери могу бити послати неком другом авио-компанијом у земљу у којој сте боравили раније, а ви се наћи на одмору без иједне једине ствари.

@flyontairport Pro Tip: If you dont want your bags to get lost when traveling… remove old stickers from past trips off your luggage. #FlyONT#SoCalSoEasy♬ Sunshine - WIRA

Ако чувате налепнице ради препознатљивости, постоје боља решења

Поједини туристи ове налепнице не чувају толико ради успомена, већ због тога што је захваљујући њима кофер препознатљивији и уочљивији на траци за издавање пртљага. Имајући у виду упозорење радника аеродрома, паметније је налепнице заменити неким другим средством за распознавање.

У пракси су се одлично показале такозване чарапе за кофере које се могу наручити онлајн или купити у продавницама специјализованим за путовања. Ове навлаке су обично јарких боја и упадљивих дезена. Осим тога, увек се препоручује обележавање кофера посебним "таговима" на којима ћете навести своје контакт податке.

image