Русија

Кијев на фронт шаље заражене ХИВ-ом и умно оболеле; Дума: Значи да треба послати Бајдена

Председник Думе Русије огласио се поводом јучерашње одлуке Кијева да се у редове украјинске војске од сада шаљу различити болесници и поручио да ове мере сведоче да у Украјини има све мање и мање војних капацитета
Кијев на фронт шаље заражене ХИВ-ом и умно оболеле; Дума: Значи да треба послати БајденаGetty © Harry Engels / Stringer

Војска Украјине је "армија болесника", написао је на Телеграму председник Думе Русије Вјачеслав Володин, коментаришући јучешрашњу одлуку Министарства одбране Украјине да се на фронт од сада могу слати и заражени ХИВ-ом, хепатитисом, они који болују од рака коже, али и они који болују од психичких растројстава.

"Оружане снаге Украјине имају велики недостатак војника. Предузете мере о додатној мобилизацији и покушаји да се грађани који су отишли у друге земље врате нису се завршили успешно. Због тога ће се од сада они који су заражени ХИВ-ом, хепатитисом и туберкулозом, као и ментално заостали и они који болују од психичких болести сматрати да су способни да служе у Оружаним снагама Украјине", поручио је Володин.

Председник Думе је затим додао да се од сада онда и председник САД Џозеф Бајден и председник Украјине Владимир Зеленски могу сматрати за војно погодне, иако је, како је додао, јасно да ће аутори ове нове одлуке о мобилизацији наставити да седе у својим кабинетима, док ће "свима другима бити додељена улога потрошног материјала којег у Украјини има све мање и мање". 

"Према овим критеријумима, први који би требало да буду позвани у редове Оружаних снага Украјине су Бајден као ментално заостала особа, а такође и његов пријатељ Зеленски као ментални болесник зависан од разних дрога", закључио је Володин.

image