Спорт

Почео меморијални турнир у Малом Орашју, прикупљено више од 1,2 милиона динара

У присуству породица настрадалих у Дубони и Малом Орашју, делегација фудбалских клубова Црвена звезда и Партизан и стотина гледалаца, почео је меморијални турнир у малом фудбалу "За наше анђеле"
Почео меморијални турнир у Малом Орашју, прикупљено више од 1,2 милиона динара© FK Partizan

Дан обележавања годишњице масовног убиства почео је пригодном церемонијом, а турнир је окупио 12 екипа.

"Моцарт фондација" је обезбедила донацију од 10.000 евра за помоћ у даљем опоравку повређених.

"Наша обавеза данас је да чувамо сећање на све настрадале и да не дозволимо да време донесе заборав. Овај турнир ће постати традиционалан јер је велики број младића настрадалих 04. мај волело и играло фудбал. Трагедија је да се на овим теренима масакр и догодио. Туга је велика, а огромне су и ране свих преживелих. Зато је неопходно да се заједно боримо да они имају квалитетан опоравак до потпуног излечења и у ту сврху смо данас турнир и организовали, да прикупимо новац за третмане повређених", рекао је Анђелко Аћимовић један од организатора турнира, наводи се у саопштењу.

Борјан Поповић, управитељ "Моцарт фондације" рекао је да је та фондација без размишљања прихватила позив да помогне турниру и донира новац, јер је сада најважније да сви повређени имају рехабилитацију и терапије.

"Сећање на жртве је обавеза свих нас и ми позивамо да се сви придруже оваквим хуманитарним догађајима“ изјавио је Поповић.

image