Спорт

Србија "три од три" у Риму: Хамад, Олга и Александра на прагу главног жреба

Српски тенисер Хамад Међедовић и тенисерке Олга Даниловић и Александра Крунић успешно су стартовали у квалификацијама за престижни турнир у Риму
Србија "три од три" у Риму: Хамад, Олга и Александра на прагу главног жребаGetty © Quality Sport Images / Contributor

Међедовић је на старту борбе за наступ на мастерсу савладао Камила Уга Карабељија, 107. тенисера света, пошто је славио у два сета - 7:6, 6:2.

Након слабијег почетка меча, он је успео да одвуче први сет у тај-брејк, а када је тамо славио, у другом сету је приказао знатно виши ниво игре.

Међедовић ће у последњем колу квалификација за Мастерс у Риму играти са победником меча између Американца Џефрија Џона Волфа и Бернабеа Запате Мираљеса из Шпаније.

Код дама, Александра Крунић је направила велики преокрет и савладала 90. тенисерку света Џуоксуан Баи 2:6, 7:5, 6:2 и то након што је у другом сету била на гем од пораза.

Ипак, фуриозном завршницом је успела да изједначи, а потом и надјача далеко боље пласирану тенисерку, имајући у виду да је Крунићева тренутно 508. на ВТА листи. Крунићева ће у последњем колу квалификација за турнир у Риму играти против Алијаксандре Саснович из Белорусије.

Што се тиче Олге Даниловић, она је против Камиле Рахимове имала далеко најлакши посао - славила је 6:2, 6:0 и показала да се и даље налази у јако доброј форми.

Даниловићева је савладала 14 позиција боље рангирану тенисерку и то тако што је меч окончала са 11 узастопно освојених гемова, од 1:2 за Рускињу у првом сету. Последња ривалка у квалификацијама биће јој боља из меча Кларе таусон и Астре Шарме.

image