Спорт

На Острву очекују нешто велико – продужава се рад пабова током Европског првенства

Енглеска је један од највећих фаворита да се окити титулом шампиона Европе
На Острву очекују нешто велико – продужава се рад пабова током Европског првенстваGetty © Mairo Cinquetti/SOPA Images/LightRocket/Contributor

Пабови у Британији ће моћи да продуже радно време до један ујутру ако Енглеска или Шкотска прођу у полуфинале Европског првенства у фудбалу овог лета у Немачкој, саопштила је британска влада.

Већина пабова у Британији се затвара до 23 сата, али министри могу да издају наредбу о повећању радног времена да би се обележиле прилике од "изузетног националног значаја".

Министар унутрашњих послова Џејмс Клеверли рекао је да ће овај потез "омогућити" пријатељима, породицама и заједницама да се састају дуже" како би гледали како њихова нација побеђује, преноси "Скај њуз".

Правило укључује Енглеску и Велс, док ће Шкотска и Северна Ирска независно донети одлуку.

Овај потез долази након консултација крајем прошле године како би се помогло угоститељској индустрији, која је тешко погођена растућим ценама енергије и кризом трошкова живота.

Предлог о увођењу ове промене наћи ће се данас пред парламентом, како би се обезбедило довољно времена за расправу и усвајање пре почетка турнира.

Влада Велике Британије је раније одгодила затварање пабова за краљевска венчања, краљичин 90. рођендан 2016. године, Светско првенство 2014. и последње финале Еура 2021. године.

Немачка је домаћин Европског шампионата, полуфинале ће бити одржано у уторак 9. и среду 10. јула, а финале у недељу 14. јула.

image