Србија и Балкан

Магазиновић оптужио: Наратив о геноцидном народу намећу политичари из Српске и Србије

Бити декоративни Србин по имену у функцији лажне мултиетичности је уносна, али понижавајућа и срамно додељена улога, а још срамније и понижавајуће је прихватити тако нешто, поручила је Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић колеги Саши Магазиновићу
Магазиновић оптужио: Наратив о геноцидном народу намећу политичари из Српске и Србије© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Наратив о геноцидном народу Србима намећу политичари из Српске и Србије, рекао је посланик у Представничком дому ПС БиХ Саша Магазиновић, иначе председавајући Делегације Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине у ПС Савета Европе Саша Магазиновић, Србин из Сарајева, који је гласао за улазак самопроглашеног Косова у Савет Европе. 

"Тезу о геноцидности српског народа и идентификовању читавог народа са пресуђеним злочинцима чујемо од Вучића и Додика уз ехо оних чија политичка каријера зависи од њих", рекао је Магазиновић.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да резолуција о Сребреници није ништа друго него жеља за етикетирањем Срба као геноцидног народа, а никаква морална сатисфакција, али то Саша Магазиновић не може схватити, јер тај не припада никоме и не зна шта значи припадност свом народу.

"Човек без припадности свом народу је као чардак ни на небу, ни на земљи", истакла је Вулићева за Срну реагујући на Магазиновићеву изјаву да Додик и Вучић, како каже, намећу Србима наратив о геноцидном народу.

Вулићева је истакла да је Магазиновић омиљени сарајевски коментатор за сваку прилику и тему, а најдражи им је када треба нешто рећи или гласати против Срба.

"Бити декоративни Србин по имену у функцији лажне мултиетичности је уносна, али понижавајућа и срамно додељена улога, а још срамније и понижавајуће је прихватити тако нешто", оценила је Вулићева, истичући да су, за разлику од Магазиновића, Милорад Додик и Александар Вучић државници, људи који српски говоре, српски мисле и за свој народ живе.

Она је додала да је Магазиновићу и свима који подржавају доношење оваквог срамног документа као што је резолуција о Сребреници није стало до жртава, јер да јесте онда би тражили доношење резолуције за све жртве протеклог грађанског рата у БиХ - и српске, и хрватске и бошњачке.

Вулићева је рекла да је њихов једини циљ етикетирање и жигосање српског народа, који је је био једини жртва геноцида на овим просторима.

Она је указала да тај текст резолуције неће донети ништа добро БиХ, напротив.

image