Србија и Балкан

Вучић поводом годишњице масовног убиства код Младеновца: Држава неће дозволити злочин без казне

Са председником Србије жртвама се поклонио и премијер Милош Вучевић
Вучић поводом годишњице масовног убиства код Младеновца: Држава неће дозволити злочин без казне© Instragram/buducnostsrbijeav

Председник Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће у спомен-парку у Малом Орашју на месту убиства Немање Стевановића, Лазара Миловановића, Марка Митровића, Александра Миловановића, Николе Милића и Петра Митровића.

Он је том приликом поручио да са најдубљим пијететом одаје пошту невиним жртвама безумног похода који је иза себе оставио очај, тугу и пустош.

"Као родитељ, осећам огроман бол због изгубљених живота и делим патњу породица које су остале без највреднијег блага, без своје деце. Као председник, обећавам да држава неће дозволити злочин без казне, победу зла над правдом и зверства над човечношћу", навео је Вучић.

Вучић је посетио и Дубону где је убијено троје младих.

"И овај злочин оставио је дубоку рану на души целе Србије, која и данас стоји нема пред ужасом који нас је све задесио, али и ујединио све добре људе наше земље у намери да се свим снагама изборимо за друштво у којем се оваква трагедија не сме поновити", рекао је он.

Са председником Србије жртвама се поклонио и премијер Милош Вучевић.

У масовном убиству у Дубони и Малом Орашју, селима код Младеновца и Смедерева, на данашњи дан пре годину дана страдало је деветоро и рањено 12 младих људи. Урош Блажић, оптужен за тешко убиство, чека суђење у притвору.

image