Србија и Балкан

Додик честитао Васкрс патријарху српском, свештенству и верницима

У околностима у којима живимо, вера у Васкрсење, у добро и правду јесте оно што треба да нас свакодневно снажи, поручио је Додик
Додик честитао Васкрс патријарху српском, свештенству и верницима© Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао је предстојећи највећи хришћански празник патријарху српском Порфирију, митрополитима, епископима, свештенству, монаштву и свим православним верницима, уз традиционални поздрав "Христос васкресе – Ваистину васкресе".

"Поводом наступајућег празника Васкрсења Господа Исуса Христа, упућујем срдачне честитке и желим да ово празнично време дочекате и проведете у духу вековне традиције нашег народа. У околностима у којима живимо, вера у Васкрсење, у добро и правду јесте оно што треба да нас свакодневно снажи, те да нас утврди у истини да зло нема последњу реч", навео је Додик и додао:

"Сви наши празници, а свакако и Васкрс упућују на породичне вредности које нас окупљају и које су нас одржале. Сабрани у храмовима и у топлини наших домова, сједињени у лепоти комшијских и пријатељских односа, стичемо личну и колективну снагу. Стога, нека Васкрсење Христово свима донесе тако потребну радост и утеху", саопштено је из Кабинета председника Републике Српске.

Честитка и од Цвијановићеве

Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић честитала је највећи хришћански празник Васкрс и пожелела да празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вечну истину о победи добра над злом и у данима великих искушења и недаћа извор снажне вере у православне хришћанске вредности.

Цвијановић је у честитки патријарху српском Порфирију,  архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним верницима пожелела да предстојеће празничне дане проведу у духовном миру, здрављу и сваком добру, испуњени љубављу према породици и ближњима.

"Вођени Христовим благословом и снагом, нека празник над празницима буде инспирација и надахнуће за вечну истину о победи добра над злом, и у данима великих искушења и недаћа, извор снажне вере у православне хришћанске вредности", навела је Цвијановић.

У светлости Васкрсења, Цвијановићева је поручила да једни другима пожелимо васкршњи мир и покажемо заједништво, поштовање и уважавање уз традиционални поздрав Христос Васкрсе", саопштено је из Кабинета српског члана Председништва.

image