Свет

Берни Сандерс најавио кандидатуру за реизбор у Сенату

Ако будем поново изабран, бићу у доброј позицији да пружим грађанима Вермонта ону врсту помоћи која им је потребна у овим тешким временима, поручио је Сандерс
Берни Сандерс најавио кандидатуру за реизбор у СенатуGetty © Kevin Dietsch

Осамдесетдвогодишњи либерални амерички сенатор Берни Сандерс из америчке савезне државе Вермонт објавио је данас да ће се кандидовати за реизбор у Сенату, рекавши да је америчка демократија "доведена у питање" у тешким временима за земљу и свет, преноси АП.

Сандерс, коме тренутно истиче трећи мандат у америчком Сенату је независни политичар који је 16 година био конгресмен Демократске странке и још увек сарађује са демократама.

У видео снимку у којем је најавио да ће се кандидовати рекао је, између осталог, и да су избори 2024. године на много начина најважнији избори у животима Американаца.

"Да ли ће Сједињене Америчке Државе наставити да функционишу као демократија или ћемо прецћи на ауторитарни облик владавине?", запитао се Сандерс и поставио питање да ли ће земља успети да преокрене оно што је назвао "неједнакост у приходима и богаћење без преседана" и да ли Америка може да добије "владу која ради за све и политички систем којим не доминирају богати".

"Био сам, и ако будем поново изабран, бићу у доброј позицији да пружим грађанима Вермонта ону врсту помоћи која им је потребна у овим тешким временима", рекао је Сандерс који у Сенату обавља дужности председавајућег Одбора за здравство, образовање, рад и пензије.

Такође, Сандерс је уједно и члан демократског руководства Сената, као и виши члан разних других одбора унутар овог законодавног тела САД.

image