Попуњава се колекција западног наоружања које су Руси запленили у СВО: Нови експонат амерички М88А1

Америчко возило за евакуацију је допремљено на изложбу непријатељског оружја и војне опреме коју су руски војници запленили током Специјалне војне операције

Колекција трофеја на изложби оружја које је руска војска онеспособила и запленила у зони Специјалне војне операције је све већа. Међу експонате је придодато и америчко оклопно возило М88А1, које је користила украјинска војска, саопштило је Министарство одбране Русије.

Америчко возило је заплењено на авдејевском правцу, а коришћено је за евакуацију оштећене технике са бојног поља.

Међу трофејима су немачки тенк "леопард" и борбена возила пешадије "мардер", украјински Т-72, ​​шведско борбено возило пешадије ЦВ90, амерички главни борбени тенк "абрамс", оклопни транспортер "интернешнал МаксПро" и борбено возило пешадије "бредли".

Изложба ће бити отворена 1. маја у парку Победа у Москви и трајаће месец дана. Посетиоцима ће моћи да виде више од 30 примерака војне опреме произведене у 12 земаља, међу којима су САД, Велика Британија, Немачка, Француска, Турска, Шведска, Чехословачка, Јужна Африка, Финска, Аустралија, Аустрија и Украјина. 

Како је истакла портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова на Телеграму, изложба ће бити интересантна онима који још верују у "западне вредности" или не примећују хибридну агресију НАТО-а на Русију и њен народ.