Руски "ноћни ловац" Ми-28 уништава камуфлирану опрему и људство Оружаних снага Украјине

Као резултат борбе, сви циљеви су уништени, након чега су посаде извеле противракетни маневар користећи систем одбране на броду и успешно се вратиле на место размештања

Министарство одбране Русије објавило је снимак посаде армијске авијације на хеликоптерима Ми-28, у саставу ударне групе, како изводе удар невођеним авионским пројектилима на камуфлирану опрему и људство непријатеља у зони Специјалне војне операције групе снага "Југ".

Као резултат борбе, сви циљеви су уништени, након чега су посаде извеле противракетни маневар користећи систем одбране на броду и успешно се вратиле на место размештања.

"Данас смо на командном месту добили борбени задатак да уништимо непријатељско људство. Полетели смо у зону и извели нормалан рад са невођеним авионским ракетама. Предњи ваздушни нишанџија је потврдио погодак. Вратили смо се на матични аеродром", рекао је навигатор борбеног хеликоптера Ми-28 Артјом.

Војна авијација током Специјалне војне операције извршава задатке пратње конвоја, уништавања оклопне технике, непријатељских упоришта и људства, достављања трупа, војног терета и ваздушне подршке јединицама које извршавају задатке у оквиру специјалне операције.