Извршни директор "Дојче банке" позвао Немце да више раде: Морамо да поправимо мотор Европе

Грађани ЕУ у просеку раде око 34 сата недељно у поређењу са 28 сати колико се ради у Немачкој

Извршни директор "Дојче банке" Кристијан Зевинг позвао је Немце да раде више ако желе да врате економију земље на прави пут.

"Инвеститори су нам више од годину дана говорили да сумњају у способности Немачке и Европе, и што је још горе, у вољу да раде и покажу се", рекао је Зевинг новинарима у Франкфурту. "Хајде да се вратимо напорном раду као што је просек ЕУ", позвао је он грађане земље.

Немачка економија - "мотор Европе" - годинама стагнира, а недавно је председник Ифо института Клеменс Фуест упозорио да земља "пада у кризу". Туробни економски изгледи су такође почели да утичу на домаће банке, додаје "Блумберг".

Зевингов апел уследио је након што је једна од најпознатијих немачких компанија - произвођач аутомобила "Фолксваген" - саопштила да разматра затварање фабрика у земљи због слабе потражње и скупих енергената и сировина.

Грађани ЕУ у просеку раде око 34 сата недељно у поређењу са 28 сати колико се у просеку ради у Немачкој, рекао је Зевинг. "Једноставно морамо да кажемо нашим суграђанима да морамо поново да радимо више", рекао је он.