Економија

Усвојен предлог измена и допуна Закона о буџету за 2024. годину

Премијер Србије Милош Вучевић је рекао да се укупан буџет повећава за 132 милијарде динара
Усвојен предлог измена и допуна Закона о буџету за 2024. годину© FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Влада Србије усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету за 2024. годину, којим је предвиђено да укупно планирани приходи износе 2.173,4 милијарде динара, изјавио је после седнице владе, премијер Милош Вучевић. Расправа у парламенту почиње у понедељак.

Премијер Вучевић је рекао да се укупан буџет повећава за 132 милијарде динара.

Добра ствар је, каже, да се издваја више новца за подршку породицама са децом, 25 милијарди, а да додатних 20 милијарди иде за здравство.

"Двадесет додатних милијарди иде за подршку пољопривредницима, повећавамо субвенције за ратаре и сточаре, определили смо средства која треба да нам појачају и саобраћајну инфраструктуру, куповину нових возова, воза који би требало да саобраћа између главног града и аеродрома 'Никола Тесла' и Експа и припремамо инфраструкутуру и све неопходне ствари за враћање војног рока", рекао је Вучевић.

Први потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали рекао је за РТС да је реч о позитивном ребалансу, пошто су забележени приходи већи за 133 милијарде динара.

Истакао је да је циљ да се до 2027. године просечна плата повећа на 1.400 евра, а да просечна пензија и минимална зарада буду 650 евра. 

image