После драматичног одлива депозити се враћају на крипто берзу

Претходно је забележено повлачење 1,9 милијарди долара за само 24 сата

Главни извршни директор "Бајненса" Чангпенг Џао саопштио је да се депозити враћају на ту крипто берзу након наглог повлачења средстава и обуставе трансакција неких стејблкоина, преноси Ројтерс.

Компанија за блокчејн податке "Нансен" известила је да је "Бајненс" забележио повлачење 1,9 милијарди долара за само 24 сата, а та берза саопштила је да "привремено паузира" повлачење USDC стејблкоина.

"Чини се да су се ствари стабилизовале. Јучерашње повлачење није било највеће које смо обрадили, чак није ни у првих пет", написао је Чангпенг на Твитеру.

Подаци "Нансена", међутим, показују да је повлачење 1,9 милијарди долара токена заснованих на етереуму био највећи дневни одлив у периоду од 24 сата од 13. јуна, наводи британска агенција.

Начин на који крипто берзе, као што су "Бајненс", и његов сада банкротирани бивши ривал FTX, управљају депозитима клијената под будним је надзором корисника и регулатора.

Иначе, "Бајненс" је под кривичном истрагом министарства правде САД која се тиче усаглашености пракси крипто берзе са америчким законима и санкцијама против прања новца.

Бајненс, чију је доминацију у крипто свету зацементирао банкрот ривалске берзе FTX, објавио је прошле недеље на Твитеру извештај ревизорске фирме Мазарс као доказ о резервама којима компанија располаже.

Извештај је показао да је залиха биткоина једног дана у новембру премашила депозите клијената.

Информативни портал КоинДеск известио је раније да је Бајненс забележио у понедељак одлив средстава од 902 милиона долара.

Ова криптоберза је већ под притиском власти. Подела између тужилаца у Министарству правде САД одлаже закључење дуготрајне кривичне истраге фокусиране на усаглашеност Бајненсове праксе са америчким законима и санкцијама против прања новца, пренео је Ројтерс у понедељак.

Тај текст британске агенције је изазвао пад Бајненсовог токена БНБ од скоро 4,0 процента, кажу трговци.