Економија

Потписан значајан меморандум: Даље јачање сарадње "Ер Србије" и "Чајна Саутерна"

Већ скоро две године успешно летимо до Тјенђина, 30. септембра по први пут уводимо директну авио-линију између Београда и Гуангџоуа, а крајем 2024. године планирамо да полетимо за Шангај, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек
Потписан значајан меморандум: Даље јачање сарадње "Ер Србије" и "Чајна Саутерна"Getty © VCG/VCG

Компанија Ер Србија и национална авио -компанија Народне Републике Кине, Чајна Саутерн, потписале су Меморандум о разумевању о даљем унапређењу комерцијалне сарадње.

У оквиру Меморандума, који су потписали дректор за комерцијалу и стратегију "Ер Србије" Бошко Рупић и генерални директор комерцијалног управног одбора компаније "Чајна Саутерн" Ванг Џен, компаније ће преговарати о јачању сарадње у разним областима као што су код-шер партнерство, карго операције, услуге земаљског опслуживања, МРО услуге (одржавања, поправке и ремонта), кетеринг, опције сарадње у путничким салонима у својим мрежама и друго, наводи се у саопштењу "Ер Србије".

Генерални директор Ер Србије Јиржи Марек навео је да у жељи да својим путницима понуде што квалитетније, конкурентније и исплативије услуге, српска и кинеска национална авио-компанија истражују могућности даље комерцијалне сарадње која би могла да доведе и до заједничког улагања.

"Стратешки планови Ер Србије уско су повезани са развојем саобраћаја са Народном Републиком Кином. Већ скоро две године успешно летимо до Тјенђина, 30. септембра по први пут уводимо директну авио-линију између Београда и Гуангџоуа, а крајем 2024. године планирамо да полетимо за Шангај. Меморандум о разумевању који смо потписали са авио-компанијом 'Чајна Саутерн' представља важан корак у унапређењу односа између наших компанија, али и држава", рекао је Марек.

Додао је да се уз проширење комерцијалне сарадње којом се обезбеђује још боља повезаност Србије и Кине, а путницима отварају нове могућности, разматрају и заједничка улагања.

"Прилике су пред нама и ми ћемо се трудити да их паметно искористимо", рекао је Марек.

Председник "Чајна Саутерн ерлајнс холдинга" Хан Веншенг казао је да "Чајна Саутерн" недавно покренула нову авио-линију из Гуангџоуа до Београда, што ће, истакао је, значајно унапредити повезаност Кине и земаља које учествују у иницијативи "Појас и пут".

"Потписивање овог Меморандума о разумевању представља кључни корак у посвећености Чајна Саутерн иницијативи 'Појас и пут', као и нову полазну тачку за сарадњу са 'Ер Србијом'. У будућности, 'Чајна Саутерн' и 'Ер Србија' ће блиско сарађивати како би путницима пружили беспрекорно и изузетно корисничко искуство", навео је Веншенг.

"Ер Србија" и "Чајна Саутерн" су до сада сарађивале по основу интерлајн сарадње у форми такозваног специјалног проратног уговора којим су омогућене додатне опције путовања за путнике између Београда и Гуангџоуа преко заједничких тачака из саобраћајних мрежа два превозиоца.

Увођењем директних летова између престонице Србије и града Гуангџоу у Народној Републици Кини, отвориће се додатне могућности значајног унапређења поменуте сарадње у виду додатних тачака широм саобраћајних мрежа две авио-компаније, а преко Гуангџоуа и Београда.

image