Чадеж: Споразум са УАЕ плод добрих односа руководства две земље

Делегација Привредне коморе Дубаија долази у понедељак у Србију

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж оценио је данас да Свеобухватни споразум о економском партнерству између Владе Србије и Владе Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) показује да једни друге видимо као стратешке партнере и додао да је он плод добрих, пре свега личних, односа руководства две земље.

Чадеж је у разговору за Танјуг навео да су инвеститори из УАЕ, захваљујући стеченом поверењу, већ доста уложили у нашу земљу, а да ће споразум омогућити даљи развој међусобне трговине и заједничког инвестирања.

"Оно што можемо да покажемо јесте да Србија може да буде хаб за цео европски континент када су у питању инвестиције из УАЕ, али и да покажемо нашим партнерима да ћемо у будућности још боље пословати", рекао је Чадеж.

Подсетио је да је пре неколико година отворено представништво ПКС у Дубаију и најавио долазак делегације Привредне коморе Дубаија за понедељак.

"Делегација долази заједно са великим компанијама из Емирата, под покровитељством две коморе - Привредне коморе Дубаија и Привредне коморе Србије, да видимо шта је следеће, односно које ћемо заједничке пројекте даље развијати", казао је Чадеж.

Према његовим речима, то је значајно за домаће компаније које желе ново тржиште или места са којих могу да иду даље.

"Чини ми се да су Емирати заиста фантастични за то и када је у питању цео залив, али и цео афрички континент, па и део Азије", истакао је Чадеж.