Економија

Мали са делегацијом ММФ договорио нови аранжман: Србија испунила реформске циљеве

Нови аранжман је јасан сигнал инвеститорима који у све већем броју долазе у нашу земљу да је Србија посвећена убрзаном расту, развоју, модернизацији, а уз очување макроекономске стабилности, рекао је министар финансија
Мали са делегацијом ММФ договорио нови аранжман: Србија испунила реформске циљеве© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Са представницима Мисије ММФ коју предводи Доналд Мекгетиган данас је одржан завршни састанак, чиме је завршена четврта и последња ревизија актуелног стенд-бај аранжмана са том финансијском институцијом, објавио је министар финансија Синиша Мали.

Он је додао да је договорено и да ће бити склопљен нови аранжман Инструмент за координацију политика (ПЦИ) који ће бити нефинансијског карактера и трајати наредне три године, објавио је министар финансија Синиша Мали.

"Нови аранжман је јасан сигнал инвеститорима који у све већем броју долазе у нашу земљу да је Србија посвећена убрзаном расту, развоју, модернизацији, а уз очување макроекономске стабилности. То је политика коју спроводимо већ годинама уназад и која за резултат има добијање инвестиционог кредитног рејтинга по први пут у нашој историји", навео је Мали у објави на Инстаграму.

Наставак структурних реформи, као и посвећеност остваривању циљева који су део новог аранжмана са ММФ-ом, најбоља су гаранција да од те политике у будућности нећемо одустати, поручио је Мали.

Истакао је да је добра вест и да је Србија успела да испуни реформске циљеве из претходног аранжмана, те да су представници фонда задовољни како тиме, тако и нашим макроекономским показатељима, који су довели до добијања инвестиционог рејтинга.

image