Економија

Маск: Дајем оставку чим нађем неког довољно лудог да ме замени

Ако буде нашао себи замену за директорску позицију, амерички милијардер посветиће се вођењу тимова за софтвере и сервере у компанији
Маск: Дајем оставку чим нађем неког довољно лудог да ме замени© Tanjug/Miguel Roberts/The Brownsville Herald via AP

Амерички милијардер и власник "Твитера" Илон Маск поручио је да ће дати оставку на место извршног директора те компаније када нађе себи замену, али да ће и даље руководити кључним секторима у овој друштвеној мрежи.

"Даћу отказ на место извршног директора чим нађем неког довољно лудог да прихвати тај посао. После тога, само ћу водити тимове за софтвере и сервере", објавио је Маск на Твитеру.

Ово је први пут да Маск помиње могућност да иступи са места директора после гласања које је сам организовао у недељу на овој друштвеној мрежи, а у којем су се корисници изјашњавали са "да" или "не" о томе треба ли милијардер и даље да води "Твитер", пренео је Ројтерс.

Већина учесника анкете, 57 одсто њих, сматра да Маск треба да се повуче са чела компаније, односно 17,5 милиона људи кликнуло је "да".

Власник "плаве птичице" објавио је да ће се повиновати резултатима гласања, али није навео у ком временском року ће то учинити нити ко ће га наследити на том месту. Агенција подсећа да је, осим гласања, "Твитер" скренуо на себе велику пажњу јавности и мењањем своје политике приватности, као и суспензијом налога појединих новинара.

Такође, наводно су и менаџери друге Маскове компаније "Тесла", забринути због тога што Маску "Твитер" одвлачи превише пажње од прављења електричних аутомобила, у којој је лично укључен у производњу и дизајн.  

Маск је и сам изјавио да има превише посла и да ће тражити новог извршног директора за "Твитер".

image