Економија

Ове године удвостручена продаја "ладе"

Почетак продаје нове генерације аутомобила "лада веста" и активно интересовање купаца за нови модел су били главни фактори раста продаје, наводи се на сајту "Автоваза"
Ове године удвостручена продаја "ладе"www.globallookpress.com © Vladimir Baranov

Према резултатима за јул 2023. године, званични дилери аутомобила "лада" у Русији продали су 29.378 комерцијалних и путничких аутомобила ове марке, што је најбољи резултат у 2023. години и за 5,5 одсто више него у јуну, преноси Танјуг.

У данашњем саопштењу руског произвођача аутомобила "Автоваз" се наводи да је током седам месеци текуће године у Русији продато 172.996 аутомобила "Лада", што је два пута више него у истом периоду прошле године, када је руско тржиште аутомобила пролазило кроз тешку кризу.

Почетак продаје нове генерације аутомобила "лада веста" и активно интересовање купаца за нови модел су били главни фактори раста продаје, наводи се на сајту "Автоваза".

У јулу је продато 5.133 возила "лада веста", што је за 20,5 одсто више него у јуну ове године.

Лидер продаје "Автоваза" на руском тржишту је модел "лада гранта" - у јулу 2023. године је продато 17.170 возила, за 162,5 одсто више него у јулу прошле године.

У јулу је забележен и значајан међугодишњи раст продаје модела "нива леџенд" и "нива травел", констатује се у саопштењу.

image