Економија

За државну помоћ од 10.000 динара пријављено 1,1 милион деце: Исплата следеће недеље

Пријавило се 840.000 родитеља, мајки и самохраних очева, што показује да смо на прави начин направили ову меру и применили је у правом тренутку, рекао је министар финансија Синиша Мали
За државну помоћ од 10.000 динара пријављено 1,1 милион деце: Исплата следеће недељеwww.globallookpress.com © Silas Stein

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да је пријава за новчану помоћ од 10.000 динара за децу завршена ноћас и да је за овај вид помоћи пријављено 1.100.668 најмлађих.

Мали је навео да ће тај износ 25. и 26. септембра бити исплаћен.

"Пријавило се 840.000 родитеља мајки и самохраних очева, што показује да смо на прави начин направили ову меру и применили је у правом тренутку. Септембар је, кренула је школа, свима треба нека помоћ. Ово је додатни начин да се боримо против инфлације", рекао је Мали за ТВ Пинк.

Министар је говорио о помоћи коју држава издваја за грађане, ценама намирница, платама и пензијама.

Говорећи о намирницама које су на снижењу, у оквиру акције "Боља цена", Мали је истакао да је приликом јучерашње куповине уштедео чак 1.000 динара.

"То је додатних 16 производа на оних десет. Већ имамо укупно 26 категорија производа који су на снижењу. Много ми је важније било да покажемо грађанима да се боримо за животни стандард. Свакодневно се боримо да умањимо последице кризе, да смањимо инфлацију, лимитирамо каматне стопе", казао је Мали.

Он је истакао да ће се ићи на повећање плата и пензија, као и да ће од јануара месеца просечна пензија бити 390 евра.

"За најстарије суграђане идемо са још једном једнократном помоћи од јануара, као што је председник Вучић обећао, у износу од 20.000 динара", рекао је Мали.

Он је истакао да је држава, упркос кризи, сачувала макроекономску стабилност, зато и може да испуни свако обећање које је дато.

"Имамо повећање плата у јавном сектору, следи и повећање за 10 одсто од јануара. Пензије ће у Србији, закључно са јануаром, порасти 56,1 одсто. Имаћемо у децембру просечну плату у Србији 840 евра", додао је министар.

image