Зашто су Хрвати повукли "манчмелоу" са полица и да ли се продаје у Србији

Хрватски трговачки ланац "Конзум" саопштио је да са полица повлачи производе "манчмелоу фемили" од 210 грама и "манчмелоу" од 105 грама, са роком важења закључно са 15. фебруаром наредне године

Фабрика "Јафа Црвенка" саопштила је данас да је донела одлуку да замени "манчмелоу" од 105 и 210 грама са роком трајања до 15. фебруара 2024. свежим производима, због измењеног укуса на појединим производима.

Из компаније су навели да су сви производи потпуно здравствено безбедни за употребу.

"Јафа" наводи да је замена "манчмелоуа" скоро у потпуности завршена, као и да се на полицама у Србији и региону налазе производи у новој амбалажи "Сав од игре".

"Озбиљну пажњу поклањамо контроли квалитета и безбедности, а како би у потпуности били сигурна у исправност производа, заједно са акредитованим лабораторијама континуирано спроводимо и обимна додатна лабораторијска испитивања", наведено је у саопштењу компаније.

Хрватски трговачки ланац "Конзум" саопштио је раније данас да са полица повлачи производе "манчмелоу фемили" од 210 грама и "манчмелоу" од 105 грама, са роком важења закључно са 15. фебруаром наредне године. Навели су да је разлог повлачења промењена органолептичка својства производа.