Економија

"Ледо" сели линију за производњу теста из Загреба: Загорски штрукли ће се производити у Србији

Разлог за пресељење линије за тесто је недостатак простора за четири милиона евра вредне машине који ће производити сладолед
"Ледо" сели линију за производњу теста из Загреба: Загорски штрукли ће се производити у СрбијиGetty © Peter Summers

Хрватска фирма "Ледо" сели линију за производњу теста из Загреба у Србију, односно "Фриком", чији је власник такође "Номад Фудс", а запосленима је понудила прелазак у погон за производњу сладоледа.

Разлог за пресељење линије за тесто, како је раније објављено, је недостатак простора за четири милиона евра вредне машине који ће производити сладолед "кинг".

Машине за производњу овог сладоледа биће инсталиране наредне године на месту где је смештена линија за производњу теста, саопштено је из фирме "Ледо", преноси Хина.

Навели су да на линији за производњу теста у Загребу тренутно ради 45 запослених, и да је упркос проширењу погона за производњу сладоледа, компанији, кажу, у интересу да задржи раднике ако прихвате нова радна места.

Председник синдиката ППДИВ Денис Парадиш каже да не спори право власника на пословну одлуку о пресељењу дела производње у "Фриком", али му је, како каже, помало комично да ће се "Загорски штрукли" производити у Србији.

image