Економија

Ветро-паркови у Британији: Опала производња електричне енергије

Производња електричне енергије помоћу ветра драстично пала током последњих 40 сати
Ветро-паркови у Британији: Опала производња електричне енергијеwww.globallookpress.com © Werner Otto/face to face

Капацитет производње ветроелектрана у Великој Британији је пао са 16,4 гигавата на 0,4 гигавата током последњих 40 сати, написао је на Твитеру дописник "Блумберга" за енергетику Хавијер Блас.

"Пад производње електричне енергије једнак је искључивању 14 нуклеарних електрана. То је разлог зашто су тржишта електричне енергије у Великој Британији данас под притиском", написао је Блас.

Лоша страна обновљиве енергије је чињеница да није доступна у континуитету, због многих фактора које људи не могу да контролишу. Ветар није увек доступан извор енергије, а некад дува различитим брзинама.

Велика Британија се све више ослања на производњу струје из обновљивих извора и предњачи у Европи по изградњи ветроелектрана.

Бивши британски премијер Борис Џонсон је у априлу представио нову стратегију за енергетску безбедност. Према Џонсону, планира се изградња осам нових нуклеарних реактора и проширење производње енергије снагом ветра, како би смањила зависност Велике Британије од нафте и природног гаса из Русије.

image
VV inauguration
banner