Нова "фијат гранде панда" са домаће траке: Почиње производња у Крагујевцу

Овај нови модел направљен је у две верзије - електричној и хибридној и из Крагујевца ће стићи прво у Европу, затим на Блиски Исток и у Африку

"Стелантис" је пре званичног представљања новог модела "панде" под именом "фијат гранде панда", које је заказано за 11. јул у Торину, приказао фотографије новог крагујевачког "медведића".

Нови аутомобил произведен у Крагујевцу, према објавама на Инстаграму, већ је виђен на италијанским улицама, јер је у Торину сниман спот за тај ауто.

Овај нови модел направљен је у две верзије - електричној и хибридној и из Крагујевца ће стићи прво у Европу, затим на Блиски Исток и у Африку. Крагујевачки "медведић" спада у аутомобиле Б сегмента испод четири метра дужине, а прва је у низу модела нове породице која ће сваке године лансирати нови модел, све до 2027.

"Гранде панда" је инспирисана славном "пандом" из осамдесетих година коју је нацртао Ђорђо Ђугаро, а сада је поново рођена као "смарт кар" у Стелантисовој фабрици у Крагујевцу. 

"Да бисмо што боље прославили 125 година ФИАТ-а, почињемо да пишемо прве странице наше будућности уз 'фиjат гранде панда'. Спремите се да оставите свој траг", написано је уз објављене фотографије на Инстаграм налогу Фијат Италија.