Економија

Гориво све већи трошак: Пун резервоар бензинца скупљи 550, а дизелаша 900 динара него у јануару

Од почетка године дизел је поскупео 11 динара, док је цена бензина на пумпама данас већа за чак 18 динара у односу на почетак године
Гориво све већи трошак: Пун резервоар бензинца скупљи 550, а дизелаша 900 динара него у јануару© stock photo/vadishzainer

У Србији ће у наредних седам дана максималне малопродајне цене дизела и бензина на пумпама бити скупље за два динара по литру, саопштено је из Министарства унутрашње и спољне трговине. Цена евро дизела ће бити 205 динара, а бензина БМБ 95 ће коштати 193 динара по литри.

Ово је четврто узастопно повећање цене нафтних деривата у јуну. Дизел је данас на пумпама чак шест динара скупљи него 7. јуна, док је бензин скупљи за четири динара по литру у односу на почетак месеца.

Према подацима МУСТ, од почетка године дизел је поскупео 11 динара, док је цена бензина на пумпама данас скупља за чак 18 динара у односу на почетак године. 

За пун резервоар од 50 литара, власницима возила на дизел је почетком јануара било потребно 9.700 динара, док их данас пуњење до врха кошта 10.250 динара. Они који возе бензинце, мораће у просеку да издвоје око 900 динара више, јер је пут резервоар почетком јануара коштао 8.750, а данас је 9.650 динара.

image