Економија

Ђедовићева: Ситуација је стабилна, појединачне проблеме екипе ће решавати када прође невреме

Министарка је подсетила да је услед невремена синоћ нестала струја на Звездари и Палилули због прекинутог напајања са једне трафостанице код Богословије, али да је око поноћи успостављено снабдевање електричне енергије из алтернативних праваца
Ђедовићева: Ситуација је стабилна, појединачне проблеме екипе ће решавати када прође невреме© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић Хандановић изјавила је данас да је ситуација са снабдевањем струјом у Београду стабилна. Она је за телевизију Хепи рекла да је јутрос најкритичније у подручју Баната, додајући да је у Новом Саду стабилно иако је велико невреме.

Министарка је подсетила да је услед невремена синоћ нестала струја на Звездари и Палилули због прекинутог напајања са једне трафостанице код Богословије, али да је око поноћи успостављено снабдевање електричне енергије из алтернативних праваца.

Додала је и да су санирани кварови и у околним насељима, и све што је било и у Жаркову.

Ђедовић Хандановић је нагласила и да су уочени проблеми код Титела, да су све екипе у приправности и да ће интервенисати чим прође невреме, јер док траје не могу.

Министарка је нагласила да у Србији још није већа потрошња електричне енергије лети, али да ипак када су температуре изнад 30 степени, потрошња струје буде већа од уобичајене за по 30 до 40 одсто.

Према њеним речима, због свега што се дешава битно је да улажемо у нашу мрежу и да је даље модернизујемо.

"За кратко време, односно за мање од годину дана успели смо да ојачамо 2.500 километара мреже. Заменили смо више од 730 трафо станица, а замена неких је још у току. Уградили смо и 323.000 паметних бројила", казала је Ђедовић Хандановић.

image