Економија

Вучевић председавао седницом Савета за БДП, присуствовао и Вучић

Улагање у инфраструктуру у циљу стварања повољних услова за унапређење привредног амбијента, привлачење инвестиција и отварање нових радних места, заједнички су циљеви Савета за БДП, oбјавио је Вучевић
Вучевић председавао седницом Савета за БДП, присуствовао и Вучић© FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ

Председник Владе Србије Милош Вучевић саопштио је данас да је, у присуству председника Александра Вучића, председавао седници Савета за координацију активности и мера за раст БДП-а.

"Тема ове седнице Савета била је разматрање предложених мера за унапређење раста БДП-а. Улагање у инфраструктуру у циљу стварања повољних услова за унапређење привредног амбијента, привлачење инвестиција и отварање нових радних места, заједнички су циљеви Савета за БДП", написао је Вучевић на Инстаграму.

Председник Вучић је јуче рекао да је Србија најбрже растућа економија у Европи са 4,7 одсто раста БДП у првом кварталу, али да је за нас важно да на крају године будемо у првих три или четири земље по расту БДП-а и да ће зато данас присуствовати седници Владе Србије на којој ће се разговарати о расту БДП-а.

image