Култура

Глумци Љубомир Бандовић и Нивес Иванковић добитници награде "Златни платан"

Фестивал ће и ове године имати промоције ван Требиња и то у Љубињу у уторак и среду (30. и 31. јула) где ће бити приказана два филма "Чувари формуле" и "Руски конзул"
Глумци Љубомир Бандовић и Нивес Иванковић добитници награде "Златни платан"© Фото Фејсбук/ Festival Mediteranskog i Evropskog Filma Trebinje

Овогодишњи добитници награде "Златни платан" на Фестивалу европског и медитеранског филма Требиње су глумица Нивес Иванковић и глумац Љубомир Бандовић, саопштили су организатори.

Награде фестивала чији је овогодишњи слоган "Осунчани филмом", биће уручене глумцима вечерас приликом свечаног отварања популарног "Требиње филм феста", на платоу испред Музеја Херцеговине, који ће за ову прилику одисати духом Јелене Анжујске.

Специјални гост вечери, у музичком делу програма биће Тања Јовићевић и "Џет клок бенд".

У пратећем делу фестивала биће представљена различита књижевна издања: трилер романи аутора као што је Марко Поповић, поезија Немање Драгаша, као и "Партизански вестерн Жике Митровића", кроз разговор са аутором Неђељком Ковачићем.

Фестивал ће и ове године имати промоције ван Требиња и то у Љубињу у уторак и среду (30. и 31. јула), где ће бити приказана два филма "Чувари формуле" и "Руски конзул".

Током трајања 12. Фестивала медитеранског и европског филма у Требињу, биће приказано око 30 краткометражних, дугометражних и документарних филмова из 15 земаља, а филмови ће бити приказивани у Летњој башти Дома младих, дворишту Музеја Херцеговине, у Културном центру Требиње и на тераси Хотела "Леотар".

Организатор фестивала је Танграм центар из Београда уз подршку Аудио-визуелног центра Републике Српске, Министарства културе Републике Србије, Министарства иностраних послова Републике Србије и Града Требиња.

image