"Културиста" ниже признања у Русији: Још једна награда за "руског Србина"

Бошка Козарског, аутора и водитеља емисије "Културиста" зову и "руски Србин", па су га приликом доделе награде тако и најавили

Савез делатника циркуске уметности Бошку Козарском, аутору и водитељу емисије "Културиста" доделио је награду за "Најбољи новинарски рад" на тему циркуса, захваљујући репортажи епизоде "Москва – град спектакла" у оквиру његове емисије.

У тој епизоди, истакнути уметник и велика звезда Руске Федерације Едгард Запашњи и Козарски, обилазе циркус испод земље, а онда гледају и прави спектакл. Ту репортажу је гледао и Председник Србије Александар Вучић, приликом посете Руском дому.

Бошко Козарски каже за РТ Балкан да је почаствован признањем, као и да му признања која добије, али и једноставни коментари гледалаца дају додатни елан да настави са овим захтевним пројектом.

"Посебна је част, а и велико је задовољство примити ову значајну награду и то од невероватног човека и уметника, Едгарда Запашног. Истински сам обожавалац Великог московског циркуса и свега што раде браћа Запашњи, па ми је ова награда као неки видим узајамног препознавања и потврда да радимо ствар која изазива позитивне реакције и емоцију код људи", навео је Козарски и додао:

"Једва чекам неки наредни одлазак у Москву, да видим нови спектакл који су припремили, а награда ће ме увек подсећати на непоновљиви дан у највећем циркусу Европе. Гледамо се у новим епизодама из Русије од септембра на Балкан трип телевизији."

Козарског, иначе, зову и "руски Србин", па су га приликом доделе награде тако и најавили, што му, како је навео, "даје му посебан осећај припадности и потврду да ради добру ствар".

Козарски је претходно, са документарном серијом о путовањима по Русији "Културиста" освојио и високо признање за најбољи пројекат у категорији "Јавно признање", објављено је на сајту руске националне награде "Кристални компас".