Култура

Монодрама Тихомира Станића поново 7. августа у Театријуму

На "Дрини ћуприја" Иве Андрића, а у драмском тумачењу Тихомира Станића, изазива велико интересовање публике
Монодрама Тихомира Станића поново 7. августа у Театријуму© Antonio Ahel/ATAImages

Монодрама Тихомира Станића "На Дрини ћуприја" биће поново изведена 7. августа у позоришту Театријум, најавили су из овог театра.

На "Дрини ћуприја" Иве Андрића, а у драмском тумачењу Тихомира Станића, изазива велико интересовање публике, што се огледа у дугим редовима испред позоришта Театријум.

Након што су све карте за извођење ове монодраме 1. августа распродате, одлучено је да се због велике заинтересованости публике, извођење представе понови на летњој сцени Театријум.

Једно од капиталних књижевних дела на нашем језику "На Дрини ћуприја" нашег нобеловца Иве Андрића, објављено је у Београду пре 75 година.

Верни поштовалац и заљубљеник у Андрићев опус, поприлично физички сличан великом писцу, Станић је тумачио његов лик у неколико филмских и телевизијских продукција.

Зналачки, са дубоким емотивним доживљајем Андрићеве приповести, али и са поузданим искуством драмског уметника који зна шта чини ефектну целину сценског чина, Станић је склопио и ангажовано, глумачки бриљантно изрекао свој подужи монолог.

Тихомир Станић већ две деценије казује у разним приликама Андрићеве мисли и визије, набијене мудрошћу, историјском истином, лепотом и духом балканског човека.

Његове гласовне бравуре, варијације емоција, богатство глумачке експресије, и надасве његов лични шарм, као да су збир и сума његовог раскошног талента и богатог искуства.

Током ове недеље у Театријуму публика ће имати прилике да погледа и следеће представе: У понедељак 5. августа репризу представе "Мушица" Анђела Беолка Руцантеа, у уторак 6. августа представу "Брак мрак" Антониа Амурија.

Представа "ЈУ турнеја" Катарине Алексић Симовић играће се у четвртак 8. августа.

У петак 9. августа играће се представа ,"Љубаф" у режији Ерола Кадића.

Монодраму Весне Станковић "Лина, од камена тврђа" аутора Јована Д. Петровића публика ће имати прилику да погледа у суботу 10. августа.

"Клаустрофобична комедија" Душка Ковачевића, а у режији Душана Ашковића играће се у недељу 11. августа.

Током викенда у позоришту Театријум играће се током преподнева представе за децу у сарадњи са "Фондацијом Алек Кавчић" у суботу 10. августа "Кућа играчака" а у недељу 11. августа "Три мускетара".

image