Култура

Чувени руски етно ансамбл "Морошка" завршио гостовање у Србији: Публика уживала у богатом репертоару

Бројни гости уживали су у дивним народним ношњама и сложеној кореографији, а и наградили уметнике из Русије бурним аплаузом за врхунско извођење српског кола и песме "Тамо далеко"
Чувени руски етно ансамбл "Морошка" завршио гостовање у Србији: Публика уживала у богатом репертоару© Руска амбасада у Београду

Театар песме и игре "Морошка" из Санкт Петербурга завршио је гостовање у Србији, где је учествовао у међународним фестивалима фолклора "Богатфест 2024" у Богатићу и "Миодраг Миша Сперњак" у Лозници. 

Поред учешћа на фестивалима, чувени руски ансамбл је током неколико дана радовао српску публику соло наступима у Богатићу и Прњавору, на којима је представио свој изузетно богати репертоар кроз програм "Санктпетербуршко руско чудо".

Бројни гости уживали су у дивним народним ношњама и сложеној кореографији, а и наградили уметнике из Русије бурним аплаузом за врхунско извођење српског кола и песме "Тамо далеко".

Санктпетербуршки театар песме и игре "Морошка" настао је 2009. године, а од тада је гостовао у многим земљама света и на свом репертоару има више од 100 концертних нумера.

image