Култура

Београдски оркестар младих у Москви: Топла добродошлица на иновативној сцени на отвореном

Омладински оркестар из Србије је са младим диригентом Вуком Волковим Поповићем извео дела Бетововена, Моцарта, Бартока и Сибелијуса
Београдски оркестар младих у Москви: Топла добродошлица на иновативној сцени на отвореном© Форум-фестивал "Територија будућности. Москва 2030" у Зарјадју

Београдски оркестар младих наступио је на другом по реду светском Фестивалу омладинских симфонијских оркестара у оквиру трибине-фестивала "Територија будућности. Москва 2030". 

Омладински оркестар из Србије је са младим диригентом Вуком Волковим Поповићем извео дела Бетововена, Моцарта, Бартока и Сибелијуса.

Фестивал на коме су, између осталог, у самом центру Москве светске класике и дела националних композитора на иновативној сцени изводили оркестри из Србије, Кине, Русије и Казахстана одржао се на иноватовној отвореној сцени у парку Зарјадје.

Уметнички директор Фестивала је светски познати виолиста и диригент Јуриј Башмет.

Диригент Волков Поповић истакао је да је ово била прва прилика за Београдски оркестар младих да ван своје државе покажу српске уметничке и музичке могућности.

"Када смо почели да свирамо дочекала нас је топла добродошлица и јако смо срећни што смо имали прилику да наступимо на овој предивној сцени. Публика је заиста била одлична и подржавали су нас кроз читав наступ", поручио је млади српски диригент.

Он је истакао да је упркос томе што је сцена била нестандардна и на отвореном, акустика била одлична, те да му се допало што се у позадини могу видети дивна московска архитектура, парк и Кремљ.

image