Култура

Бартонов "Битлђус Битлђус" отвара Мостру

Укупно 21 филм биће у конкуренцији за престижног Златног лава за најбољи филм
Бартонов "Битлђус Битлђус" отвара Мостру© Photo by Joel C Ryan/Invision/AP

Филм "Битлђус Битлђус" Тима Бартона, отвориће вечерас 81. Међународни филмски фестивал у Венецији док ће почасног Златног лава добити америчка глумица Сигурни Вивер, најавили су раније организатори.

На Мостри се очекују звезде попут Анђелине Џоли, Лејди Гаге, Бреда Пита, Џорџа Клунија и Никол Кидман.

Укупно 21 филм биће у конкуренцији за престижног Златног лава за најбољи филм.
Један од филмова којИ ће бити премијерно приказан јесте "Џокер: Лудило у двоје" Тода Филипса, који се враћа иза камере за наставак "Џокера", са Хоакином Фениксом у главној улози, овог пута уз Лејди Гагу.

У конкуренцији је и остварење "Марија" у којем Анђелина Џоли глуми славну Марију Калас током последњих дана њеног живота у Паризу.

Клуни и Пит ће представити ван конкуренције филм "Вукови" Џона Вотса.

У конкуренцији је и остварење "Соба поред" (The room next door), нови филм шпанског редитеља Педра Алмодовара и први снимљен на енглеском у Њујорку, у којем глуме Тилда Свинтон, Џулијана Мур и Џон Туртуро.

Аустралијска звезда Никол Кидман игра главну улогу у "Babygirl" Халине Реијн, А Британски глумац Џад Ло у филму "The Order", Аустралијанца Џастина Курзела, који ће такође бити приказани на фестивалу.

У трци за главну награду су и три француска и пет италијанских филмова.

Председница жирија ове године је француска глумица Изабел Ипер.

Прошлогодишњи добитник Златног лава је филм "Јадна створења" грчког редитеља Јоргоса Лантимоса са Емом Стоун у главној улози.

Филмски фестивал у Венецији одржаће се од 28. августа до 7. септембра и он се сматра једним од главних филмских фестивала у Европи уз фестивале у Кану и Берлину.

Филм "Битлђус Битлђус" у српске биоскопе стиже 5. септембра.

image