Српски Институт за уметничку игру постао партнер уметничким академијама у Кини

На званичној церемонији из Србије су и званично именовани Александар Илић и Јована Иконић за гостујуће професоре Музичке Академије Шангај Нормал Универзитета

На свечаној церемонији у Институту за уметничку игру потписани су мултилатерални међународни споразуми у присуству двадесет декана и високих званица између између шангајског Нормал универзитета, џингенског Уметничког универзитета и Чангшау филхармоније из Кине и Факултета за инжењерски менаџмент из Београда, саопштили су из Института за уметничку игру.

Резултат ових споразума ће бити могућност да преко 10.000 студената из Србије и Кине могу да о трошковима универзитета реализују размене, док ће прве генерације доктора наука из области уметничке игре бити образовани у Србији како би се ови студијски програми касније распространили по Кини.

На званичној церемонији из Србије су и званично именовани Александар Илић и Јована Иконић за гостујуће професоре Музичке академије Шангај Нормал универзитета.

Поред низа манифестација и концерата који су реализовани у оквиру ове посете из Кине, Директор Кинеског културног центра је приредио и свечани пријем за декана факултета, проф. др Владимира Томашевића, председника Комитета Комунистичке партије Кине у Шангдонгу, генералног секретара КП Кине Шангајског универзитета и друге високе званице из две земље.