Бацковић: Био је изазов радити са Милошем Биковићем у филму "Изолација"

Редитељ филма Марко Бацковић је рекао да је постојала и жеља да гледаоци Биковића виде у другачијој улози, у филму где је практично сваки кадар његов

Редитељ Марко Бацковић, говорећи о свом филму "Изолација", чија је премијера 29. октобра у центру "Сава", истакао је да је идеја настала пре десетак година из његове жеље да сними "по сваку цену свој дугометражни филм", па је конципирао остварење које се дешава на једној локацији са једним глумцем.

"Написао сам сценарио, дао да погледа мој пријатељ и продуцент Марко Јоцић и он се заинтересовао. Хтео је да филм дигне на виши ниво. Ушли смо заједно у преправку сценарија до финалне верзије, и данас, десет година после, ето нас у биоскопу", објаснио је редитељ.

Бацковић је признао да му највећи изазов био како да не упадне у клише и да "Изолација" не буде неки Б амерички филм, па је сценарио преправљан, мењан и дорађиван, чак и на самом снимању.

"Изазов је од самог старта био да снимимо нешто што се не виђа овде сваки дан. При том нас двојица, Марко и ја као волимо да гледамо ту врсту филмова", додао је Бацковић.

Према његовим речима, Милош Биковић је од самог старта био замишљен за главну улогу "с обзиром да је наш најпопуларнији глумац, да ће привући највећу гледаност".

Бацковић је додао да је постојала и жеља да гледаоци Биковића виде у другачијој улози, у филму где је практично сваки кадар његов.

"Публика ће након гледања филма врло јасно препознати ситуацију у којој се налазимо као друштво. Сасвим сам сигуран и верујем да након изласка из биоскопа нико неће остати равнодушан", истакао је редитељ.

Рад са Биковићем је био прилично изазован, с обзиром да је глумац највећа звезда код нас и у Русији, а "Изолација" је Бацковићу дебитански филм.

"Верујем да је тешко глумити сам у кадру 90 одсто филма, што је био велики изазов за њега, али и за мене да му дам праве инструкције у одређеним тренуцима. Тако да је било доста креативног рада на сету, где је он набацивао своје идеје, ја своје", навео је Бацковић.

Према његовим речима, постојале су конструктивне расправе, а на крају су "урадили оно што је најбоље за филм", јер је Биковић подигао вредност филма сугестијама и заједничким радом.