Четворици Срба додељене награде "Златни витез" у Москви

Међу награђенима и владика моравички Антоније за књигу "Oдноси Српске и Руске Православне Цркве 1945-1950. на основу докумената из руских архива"

Награде и дипломе 14. међународног словенског књижевног форума "Златни витез" додељене су данас у Москви. Мађу више од 50 лауреата, у седам категорија, и ове године билое је Срба.

За књигу "Oдноси Српске и Руске Православне Цркве 1945-1950. на основу докумената из руских архива", владика моравички Антоније добио је награду "Златни витез" у категорији Историја словенских народа.

Селимир Радуловић је награђен "Златним витезом" у категорији Књижевне студије за антологију за дело "Златни век српског песништва".

Горан Петронијевић је за књигу "НАТО на суду историје" добио Златну диплому у категорији Историја словенских народа.

Слободан Стојичевић је за књигу "Хибридни рат против Српске Православне Цркве" добио Златну диплому у категорији Публицистика.

Награде и дипломе "Златни витез" додељује Међународни словенски форум уметности "Златни витез" на чијем челу је, од оснивања, истакнути руски филмски уметник Николај Бурљајев. Он је и депутат руске Думе, али и велики пријатељ Србије.

Организација "Златни витез" постала је једна од најпрестижнијих у културном животу Русије и Словенског света. Осим награда Књижевног форума, у оквиру "Златног витеза" признања додељују и Филмски форум, Позоришни форум, Музички форум, Ликовни форум, пренео је портал Србратство.ру.