Култура

Светски филозофски форум у Атини: Никола Тесла централна тема

На тродневном форуму, који ће симболично бити завршен у Делфима, биће покренута иницијатива да се једина Теслина преостала лабораторије, на Лонг Ајленду, уврсти на Унескову листу светске баштине човечанства
Светски филозофски форум у Атини: Никола Тесла централна темаwww.globallookpress.com © Atilano Garcia

На Светском филозофском форуму у Атини, који ће почети 16. новембра и окупити учеснике из 53 државе, биће покренуто неколико иницијатива, а једна од њих се односи на стављање једине Теслине преостале лабораторије, изграђене 1901. на Лонг Ајленду, на Унескову листу светске баштине човечанства, изјавила је амбасадорка из Министарства спољних послова Србије Љиљана Никшић.

Амбасадорка, која је и национални координатор стратешке кампање "Тесла енергија мира", рекла је да ће једна од сесија на форуму бити посвећена горостасу човечанства Николи Тесли, те да ће на сесији на којој ће бити уводничар представити декларацију о српском научнику.

Форум обележава Светски дан филозофије, који је 2005. основао Унеско с идејом да шири мултикултурализам и јединство широм планете, односно да укаже на значај филозофског мишљења за боље разумевање света и решавање глобалних проблема.

"Једна од кључних тема овогодишњег симпозијума који је предвиђен да има своју завршницу у Делфима, познатим по пророчанствима, промишљању и окупљању интелектуалне аристократије античке Грчке, јесте размишљање о изазовима пред којима се налази човечанство ходајући по танкој линији између атомског мира и атомског рата", закључила је Никшићева.

image
VV inauguration
banner