Култура

Решен статус Позоришта "Бошко Буха": Почиње реконструкција

Позориште "Бошко Буха" биће реновирано, захваљујући реакцији Владе Србије и Републичког геодетског завода, поручила директорка театра
Решен статус Позоришта "Бошко Буха": Почиње реконструкција© FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIĆ

Директорка Позоришта "Бошко Буха" Маша Михаиловић изјавила је данас да је захваљујући реакцији Влади Србије решен статус тог театра и да су створени услови за почетак његове реконструкције.

Михаиловић се на конференцији за новинаре у ресторану у центру Београда захвалила Влади Србије и Републичком геодетском заводу на брзој реакцији, као и публици и колегама на великој и искреној подршци и будном интересовању.

Према њеним речима, то је запосленима у "Бошку Бухи" дало мотивацију да наставе да раде још боље и да истрају у намери да генерацијама које долазе омогуће још лепше тренутке уз њихове представе.

"На задовољство свих, сада је већ извесно да ће их у скорије време гледати у реновираној сали позоришта 'Бошко Буха, тамо где оно припада, у срцу Београда, на месту које препознају многе генерације наше публике", рекла је директорка.

Михаиловић је додала да је задовољство још веће када знају да је ово постигнуто заједничким снагама, и да је на највишим инстанцама препозната потреба за једном репрезентативном институцијом, која се обраћа најмлађим грађанима овог друштва и на најбољи могући начин учествује у њиховом одрастању.

Позориште "Бошко Буха" тренутно своје програме остварује у Установи културе "Вук Караџић".

image