Култура

Акциони трилер са Ненадом Јездићем стиже у биоскопе: "Последњи стрелац" на репертоару од 14. марта

Инспектор Курузовић након смрти вољене супруге увиђа бесмисао свог живота, проводи дане са својим јазавичарем Чедом и чита књиге, све до тренутка када се после деценије проведене у иностранству у Београд врати његов непријатељ Атанасије (Миодраг Крстовић), познати балкански криминалац који је умешан у убиство супруге Курузовића
Акциони трилер са Ненадом Јездићем стиже у биоскопе: "Последњи стрелац" на репертоару од 14. марта© FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ

У биоскопе широм Србије долази филм "Последњи стрелац" у режији Дарка Николића. У питању је, како се наводи, акциони трилер са јаком драмском причом главног јунака инспектора Курузовића којег игра Ненад Јездић.

Инспектор Курузовић након смрти вољене супруге увиђа бесмисао свог живота, проводи дане са својим јазавичарем Чедом и чита књиге, све до тренутка када се после деценије проведене у иностранству у Београд врати његов непријатељ Атанасије (Миодраг Крстовић), познати балкански криминалац који је умешан у убиство супруге Курузовића. Ту почиње акција коју предводи г. Балтазаревић (Милош Тимотијевић).

У "Синестар" биоскопу у Сали 5 у "Ада молу" (Радничка 9) одржана је конференција поводом најаве премијере филма "Последњи стрелац", а говорили су редитељ Дарко Николић, глумци Ненад Јездић, Милош Тимотијевић, Миодраг Мики Крстовић и Александра Белошевић, сценариста Бранислав Јанковић, продуцент Никола Буровац и Зоран Савић, представник дистрибутерске куће "Блитз".

"Ја волим изазове. Добио сам један занимљив текст Банета Јанковића и рекао сам 'хајде да пробам да се упустим у ово'. Имао сам одличну сарадњу са глумцима. Оно што је било напето били су ти изазовни услови, да за релативно кратко време снимимо један филм играни, и на крају крајева сам презадовољан како је све то испало. Заправо, једва чекам да га публика види", рекао је редитељ Дарко Николић, пренео "Телеграф".

"Ја суштинску, емоционалну инспирацију и емпатију сам нашао у томе што овај карактер опет некако своди свој рачун животни. Овај карактер је остао сам. Он је осесуђен на живот и на једну емоционалну размену са псом, веровали или не, и са понеким човеком", рекао је Јездић, који је похвалио глумачку екипу:

"Мени је било најинспиративније да човек своју најизразитију емоцију испоставља са псом и са спомеником своје трагично преминуле жене. И то је оно где сам ја нашао највећи простор и радост рада на овом пројекту."

Премијера филма заказана је за 12. март, а од 14. марта моћи ће да се гледа у свим биоскопима.

Филм "Последњи стрелац" рађен је у продукцији "Филм плус пикчерс".

image